2017. szeptember 1-től szerkezeti változás következtében iskolánk Hunyadi Utcai Telephelye megszűnt. A tanulók a székhelyintézményben folytatják tanulmányaikat önálló csoportként. A Körmendi Somogyi Béla Általános Iskola önállósága megszűnt, s iskolánk tagiskolájaként működik tovább.


Iskolánk elérhetőségei:

Olcsai-Kiss Zoltán Általános Iskola

OM azonosítója: 036592

Címe: 9900 Körmend Thököly Imre utca 31.

Telefon: 06-94-594-416

Email: iskola@okz-kormend.sulinet.hu

Web: olcsai.kormend.hu

Iskolánk igazgatója: Fazekasné Mittli Piroska

Email: igazgato@okz-kormend.sulinet.huOlcsai-Kiss Zoltán Általános Iskola Somogyi Béla Tagiskolája

OM azonosítója: 036592

Címe: 9900 Körmend Thököly Imre utca 29/A

Telefon: 06-94-594-144


Székhelyünkről:

A 2017/2018-es tanév

Iskolánk megbecsült, jól működő, pozitív értékrendeket, magas szakmai színvonalat közvetítő iskola. Gyermeklétszámunk az utóbbi években folyamatosan növekedett, egyre több az iskolánkba beíratott gyermek száma. Jelenleg 362 tanulója van intézményünknek. Diákjainkat 15 osztályban és 12 napközis csoportban oktatjuk-neveljük. A tantestületünk létszáma 42 fő. Iskolánk három szintjén 15 tanterem, 7 szaktanterem, tornaterem, tornaszoba várja a gyerekeket. Hét tanteremben, és a természettudományi előadóban digitális táblánál tanulhatnak diákjaink, további négy szaktanteremben (informatika terem, nyelvi labor, technika terem, művészeti szaktanterem), projektor segítségével kivetítési lehetőség áll rendelkezésre az oktatáshoz

Szaktantermeink:

Számítástechnikai-informatikai termünkben 30 férőhely és 30 db korszerű számítógép van. Tanulóinkat felkészítjük az ECDL vizsgákra. A termet nemcsak informatika órákon használják diákjaink. Matematika órákat, szakköröket és napközis foglalkozásokat is tartunk itt.
" style="font-size:small;text-align:justify;font-family:'times new roman', times, serif">

Nyelvi laborunk 18 férőhelyes, projektor és multimédiás számítógép segíti az oktatást.
Amiben különbözünk a többi iskoláitól az az, hogy nagy hangsúlyt helyezünk a nyelvoktatásunkra. Angol és német nyelvet választhatnak tanulóink első osztálytól, és lényegesen magasabb óraszámban tanulják egészen 5. osztályig. Felső tagozattól pedig a szülő választhat két képzésünk között. Lehetőség van tovább tanulni az idegennyelvi képzésben, ami heti 5 nyelvórát jelent, vagy a képességfejlesztő képzésben, ahol heti három óraszámban a tanulják a gyerekek az idegennyelvet, ez esetben a hangsúly a matematika, informatika és az anyanyelvi kompetenciákra helyeződik. Szakköri keretek között a német, angol nyelv mellett a francia és az orosz nyelv tanulására is van lehetőség. Idegennyelvi képzésben résztvevő tanulóink csaknem valamennyien sikeres alapfokú nyelvvizsgát tesznek.
Megújult a technika szaktantermünk, 23 férőhely mellett 8 munkaasztalon szerelhetnek diákjaink.
Művészeti szaktanteremben korszerű rajzasztalokon alkotnak diákjaink. A felső tagozatosok rajz és ének óráinak helyszíne a szaktanterem.

Fejlesztő szaktantermeinkben számos tanulást segítő eszköz áll rendelkezésünkre a tanulás támogatásához.

 
Természettudományi szaktantermünkben a fizika, kémia, biológia órák oktatása zajlik.
Hangulatos könyvtárunkat nagyon szeretik tanulóink, a szabadidő eltöltésének fontos helye.


Iskolánk összes tanulója minden nap testnevelés órán vesz részt, melyeknek a helyszínei a tornaterem, a tornaszoba, mászófal és az udvari sportpályák. Délutánonként, gyógytestnevelés, tömegsport, atlétika, labdarúgás, kosárlabda, kötélugrás, asztalitenisz sportfoglalkozásokon vehetnek részt tanulóink. 


 
Az iskola udvara lehetőséget ad a  sportra, játékra, kikapcsolódásra, pihenésre.  Tanév rendje

2018. július 22. vasárnap
HKSzCsPSzV
           

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31


FacebookHunyadi Utcai Tagozat